Kárpátaljai gyerekek Kilitiben

Különleges élmény volt a gyerekeknek és a felnőtteknek is, hogy láthatták a Balaton fővárosát, élvezhették a tó nyújtotta nyaralási, kikapcsolódási lehetőségeket. Lubickoltak a habokban, jártak a veszprémi állatkertben, kipróbálhatták a bobozás izgalmas élményeit Balatonfűzfőn, és tevékenyen részt vettek az esti szentmiséken. Megismerték Kilitit, az itt élőket, és élvezték vendégszeretetüket. Megcsodálhatták itt a környék legnagyobb református templomát. A magyar tenger legnagyobb vitorlásán szelhették a csöndes habokat. Igazán szép nyári élményekkel gazdagodva tértek vissza szülőföldjükre, amely bizony nagyon távol van, nem csupán Kilititől, hanem a magyar államhatártól is – Ukrajnában.


Bízunk abban, hogy az itt szerzett élmények és emlékek megerősítik bennük a hitet, hogy az anyaországtól távol is érdemes büszkének lenni magyarságukra, édes anyanyelvükre és katolikus hitükre.

A Gyermekerdőben elültetett nyírfájuk is okot ad a bizakodásra, hogy mielőbb a vendégeink lesznek újra.

Szeretnénk mindenkinek megköszönni a segítséget, melynek révén a kárpátaljai gyerekek ide utazhattak, és jól érezhették magukat nálunk.

Reméljük, jövőre még több olyan magyar gyereket láthatunk vendégül, akik egy igazságtalan történelmi döntés következményeként egy másik ország állampolgárai. Ha segítséget kapunk összefogást igénylő, jótékony és magyarságunkat kifejező tervünk megvalósításához, akkor bizonyára sikerrel járunk, és talán mások is követni fogják példánkat.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .