Karizmatikus találkozó Törökbálinton

„Újuljatok meg lelketekben!” – ezzel a mottóval szervezte meg a törökbálinti közösség az eseményt, amelyen az Istenhez fordulás, a dicsőítés lelkületét a Te Deum zenekar fellépése hozta közel a résztvevőkhöz.
A nap során elhangzó tanúságtételek a Szentlélek sokféle jelenlétének és megszentelő tevékenységének jeleiről szóltak, és a következő kérdésre adtak választ: Hogyan gondoskodik Isten a Szentlélek által alapvető szükségleteinkről, vagy arról, hogy akkor is találkozzunk az Úrral, amikor azt gondoljuk, már nincs szükségünk nagyobb hitre, szeretetre?
Mohos Gábor, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkára ta­ní­tásában­ hangsúlyozta: a Szentlélek által krisztusi emberekké, tanúkká kell válnunk, és ezért minden lépést meg kell tennünk az Úr felé. A megújulást folyamatosan éljük meg, mert sohasem mondhatjuk, hogy készen vagyunk. „Ha Jézus azért jött, hogy mindenkit megmentsen, én sem lehetek csupán félig-meddig Jézus tanítványa. Nekem is oda kell adnom mindent, mert értem is megküzdött, és megmentett a sátán hatalmától. Meghívott, hogy kövessem, és a magam módján harcoljak Isten országáért. A világ sorsa múlhat rajtam, amelyet Jézus megváltott, ám  hogy ez valóban megvalósulhasson, ahhoz én is kellek!”
A nap végén Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök ünnepi szentmisét mutatott be a találkozón részt vevő papsággal. A főpásztor a hit megújulásában a Szentlélek szerepét hangsúlyozva úgy fogalmazott: az élet sürget, hogy egyre jobbak, többek, szentebbek legyünk, olyanok, amilyennek Isten elképzelt bennünket. El kell indulnunk utunkon a Lélekkel együtt, aki erőt ad, ötletet, kitartást, és megújít, hogy megváltozzunk. A tanítványok, bár éveken keresztül Jézussal voltak, látták minden csodáját, a kenyérszaporítást, a betegek gyógyulását, mégis féltek, és megtagadták őt, amikor kereszthalálra ítélték. Majd amikor a föltámadt Jézussal találkoztak, megváltoztak, új emberré lettek. Saul a találkozás után a Lélek erejében változott meg és lett Pállá, aki annyi szenvedést vállalt, miközben Istent dicsőítette és magasztalta. Példája tanúságtétellé vált, hatására a börtönben is megtértek az emberek – tanított a püspök.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .