Kántoroknak tartottak továbbképzést Egerben

Nagyon lényeges, hogy a pap és a kántor is szeresse a liturgiát, ám azt is tapasztaljuk, hogy a gyakran ismétlődő cselekmények egy idő után megszokottá, unalmassá válhatnak. Szítsuk fel magunkban azokat az értékeket, amelyek miatt fontos számunkra a liturgia! – fogalmazott beszédében Ternyák Csaba.
A főpásztor örömének adott hangot, hogy megvalósult a továbbképzés, amely kiváló alkalom arra, hogy a találkozás és a tapasztalatcsere által a résztvevők megerősödjenek hivatásukban. Rámutatott, hogy a felkészültség mellett a hit tudatos ápolására is nagy szükség van a kántor életében.
A szentmisén minden alkalommal őszinte hittel kell részt venni, elűzve a megszokás kísértését, és keresve a felüdítő forrást, amelyből táplálkozhatunk. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve ez különösen fontos. A kántorok a szentségek vételével és hívő életükkel mutassanak jó példát, és evangelizáljanak! – hangzott el a főpásztor iránymutatása a szent­beszéd zárásaként.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .