Jubiláns házaspárok ünnepe

A családok évében, 2011-ben rendezték meg először az azóta hagyománnyá vált ünnepet: Szombathelyen minden esztendőben szentmisében köszöntik a kerek házassági évfordulójukat ünneplő házaspárokat. Szentbeszédében Székely János püspök kifejtette: a Biblia azt tanítja, hogy az ember szeretetre született. Akkor lesz boldog, ha oda tudja adni az életét másokért.
Az Egyház tanítása a házasság felbonthatatlanságáról nem tilalom, hanem örömhír. Azt hirdeti, hogy lehet egy életen át nagy szívvel, nagy lélekkel szeretni. Az ember képes erre a nagylelkű önátadásra – hangsúlyozta a főpásztor. Székely János három tanácsot adott a házasoknak, amellyel erősíthetik a kapcsolatukat: szánjanak minél több időt egymásra, dicsérjék gyakran a társukat, és engedjék be a kapcsolatukba, a családjukba Istent. A jubilánsok a homília után megerősítették az esküvőjükön tett fogadalmukat, majd a főpásztor megáldotta őket, és egy emléklapot adott át nekik ajándékba. A házassági évfordulójukat ünneplők a nap végén megtekintették a püspöki palotát és a székesegyház tornyait.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .