„Jónak lenni jó!”

Hatodik alkalommal rendezi meg a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a „Jónak lenni jó!” elnevezésű jótékonysági kampányát, amelynek kedvezményezettje ezúttal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.
Immár elmondható, hogy a közmédia hagyományt teremtett a „Jónak lenni jó!” kezdeményezéssel. Idén december 17-én ismét egész napos műsorfolyammal várja a felajánlásokat – mondta el sajtótájékoztatóján a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. televíziós médiaszolgáltatási igazgatója.
Medveczky Balázs kiemelte: fontos, hogy a szórakoztató, kulturális ismeretterjesztő vagy napi aktualitásokat közvetítő műsorok mellett a közmédia csatornáin hangsúlyos szerepet kapjon a társadalmi felelősségvállalás is. A „Jónak lenni jó!” kampány bizonyította, hogy képes a széles körű összefogás megteremtésére, tavaly a Magyar Termék Nagydíjat is elnyerte. Megfigyelhető, hogy a felajánlott összegek nagysága is évről évre nőtt: 2012-ben százmillió, tavaly pedig már kétszázhatvanegymillió forint támogatás érkezett – számolt be az eredményekről Med­vecz­ky Balázs. Siklósi Beatrix, az MTVA Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek Főszerkesztőségének vezetője hozzátette: a „Jónak lenni jó!” elindulásakor elsősorban a kispénzű emberek jelentkeztek segíteni, de mára a társadalom széles spektruma csatlakozott a jótékonysági kezdeményezéshez. A diaszpórában élő magyarságtól is egyre több felajánlás érkezik.
Nem csupán a segítség pénzben kifejezett összege, hanem annak szellemi és lelki értéke is fontos: éreztetni kell a törődést a rászorulókkal – emelte ki a főszerkesztő. Emlékeztetett arra, hogy a kampányban éppen ezért nemcsak pénzadományokat várnak, hanem olyanok jelentkezését is, akik tudásukkal, figyelmükkel segítenék a rászorulókat.
Számos művész, sportoló, a hazai közélet kiválóságai csatlakoztak az akcióhoz, de az évek során sok nemzetközi híresség is részt vett a „Jónak lenni jó!” népszerűsítésében. Idén például A hegyi doktor című televíziós sorozat címszereplője, Hans Sigl egy általa aláírt orvosi köpenyt ajánlott fel, Rafael Nadal jelenlegi világelső teniszező pedig egy dedikált teniszütőt küld a kezdeményezés javára.
Siklósi Beatrix az MTI kérdésére elmondta: a következő hetekben a közmédia televízió- és rádiócsatornáin népszerűsítik az akciót, majd december 17-én egész napos műsorfolyam során várják a felajánlásokat, amelyeket a „Jónak lenni jó!” adományvonalán is meg lehet majd tenni.
Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke emlékeztetett arra, hogy a „máltai szellemiség” több mint kilencszáz éves, s a hit védelme és a rászorulók támogatása határozza meg 1099 óta. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat több mint háromszáz programot működtet. A szervezet tevékenységének főbb súlypontjai az esélyteremtő programok, a mozgássérültek segítése és az életmentés – tette hozzá.
Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke elmondta: A szeretetszolgálat mindenféle segítséget szívesen fogad: a jelentkezők pénzzel, tárgyi felajánlásokkal vagy munkával egyaránt támogathatják a máltaiak küldetését.

Forrás és fotó: MTI

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .