Átadták a Szent Erzsébet rózsája díjat

Fotó: Lambert Attila

 

A kitüntetést Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke adta át november 17-én, Budapesten, a Szent Margit Gimnázium dísztermében megtartott ünnepségen. A díjátadón jelen volt Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök; Orosz Atanáz püspök; Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója; Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára; valamint Harrach Péter országgyűlési képviselő.
Veres András püspök, az MKPK elnöke a díj átadásán elmondta, a szeretet – amely találékony és figyelmes – sokféleképpen tevékenykedhet, de nagyon nehéz jól gyakorolni. A Szent Erzsébet rózsája díj átadása mindig a szeretet ünnepe akar lenni. „Bízom abban, hogy mi is azzal az érzéssel a szívünkben térünk haza, hogy emberi életünknek egyetlen célja az lehet, ha Isten szándéka szerint tudunk szeretni.”
Kisfalusi M. Klavéria a kitüntetést megköszönve hálát adott a Jóistennek az erőért, amelyet a tevékenységéhez kapott. A díjátadó ünnepségen külön köszöntötték őt azok a papok, akik hivatásukat többek között neki köszönhették.
A díjátadón az ukrajnai Rát községben működő Szent Mihály Gyermekotthon számára gyűjtötték az adományokat. Az ünnepség végén a gyermekotthon lakói adtak énekes-táncos műsort.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .