Jó hír Szlovákiából

Az épület két szárnya a mennyei Atya átölelő két karjára emlékeztet, amint visszavárja a tékozló fiút. Így fejezik ki, hogy a ház minden zarándok számára nyitva áll. Aznap délelőtt épp a tékozló fiú történetét olvastuk az evangéliumban. Délután az egyik fiatal szlovák előadó testvére, Igor jó hírt hozott nekünk. Képet vetített ki a falra, amint egy újságárus férfi széles mosollyal az arcán fölfelé mutat egy magazint extra felirattal. A kép alatt jó hír olvasható, amely így szól: Jézus megváltott téged! Ezután a Biblia szavai következtek: „Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött fiát adta oda érte, hogy aki benne hisz, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.”

Igort hallgatva a szlovák–magyar viszonyra gondoltam, mert tudtam, hogy Jézusnál van rá megoldás. Amikor a szünetben Igor mellém ült, megköszöntem a jó hírét. Megértettem, hogy az ő jó híre akár újságba illő történet is lehet. A médiában többnyire rossz híreket hallunk a szlovákokról, akik nem kedvelik a magyarokat, de a valós életben épp az ellenkezőjét tapasztaltuk. Este vacsoránál néhányan magyarok megbeszéltük, hogy másnap búcsúzáskor megáldjuk a szlovák közösséget. Bár nem tudták, mire készülünk, mégis a vasárnap délelőtt tartott szentmisén megelőztek minket az áldással.


Láng Edit

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .