Jeruzsálem üzenete

 

 

                                                                                   Fotó: Cser

Olyan helyi egyház, amely őrzi a hitet, gondozza a szent helyeket, és bemutatja őket a zarándokoknak. Keresztény kisebbségként, a legnépesebb muzulmán kisebbség körében, a nagy többségben zsidók lakta Izrael államban élve az arab világ egy részének sorsát osztja. Fáj a szívünk, mert épp Jézus hazájában jelenleg egy modern kori geopolitikai konfliktus, a végeláthatatlan palesztin-izraeli konfliktus részesei vagyunk.

Kétezer-tíz év kereszténység és az Izrael alapítása óta eltelt hatvankét év után a helyzet továbbra is nagyon nehéz. Mindenekelőtt a Szentföldön élők számára, akik két néphez és három valláshoz tartoznak, akik továbbra is szenvednek. Gondoljunk csak azokra az igazságtalanságokra, amelyeket a palesztin arab népeknek kell elszenvedniük. A mindennapos megaláztatásokra, a helyváltoztatás szabadságához, a tanuláshoz, munkához, utazáshoz, gyógykezeléshez való jognak a korlátozására. Gondoljunk a hétszáz kilométer hosszú, nyolc méter magas választófalra, amely elszakítja egymástól a helyi lakosság tagjait. A palesztin keresztények a szent helyekhez sem férnek hozzá, hiszen biztonsági okból nagyon nehéz erre engedélyt kapniuk.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .