Játékos tanulás

Minden este mesélünk a kis Áginak, van, hogy könyvből, van, hogy az adott nap történéseit idézzük föl. De gyakran előkerül a nagyanyámtól ránk maradt Képes Biblia is, amelyben csodaszép illusztrációk találhatók, bár a szöveg kissé nehezen értelmezhető a hatéves számára.

A Harmat Kiadó újdonsága viszont kifejezetten gyerekeknek, kisiskolásoknak szól. A vonzó külsejű Bibliai foglalkoztató rövid történeteket tartalmaz, melyekhez különféle játékos feladatok kapcsolódnak. A gyerekek színezhetnek, számolhatnak, képrészletek között kereshetik a különbségeket, próbára tehetik figyelmüket, s közben ó- és újszövetségi történetekkel ismerkedhetnek meg: a világ teremtése, Noé és az özönvíz, Ábrahám családja, József és Mózes életének egy-egy epizódja, Dávid és Góliát küzdelme, Dániel az oroszlánveremben; Jézus születése, csodatételei és keresztre feszítése egyaránt szerepel közöttük. A kiadvány segítségével nemcsak a gyerekek bibliai ismeretei mélyülhetnek, hanem szinte észrevétlenül fejlődik a szövegértési képességük is. Ami már csak azért sem hátrány, mert nemzetközi felmérések bizonyítják, hogy a magyarországi iskolások zöme hiányossággal küzd e téren…

(Betham James–Kállai Nagy Krisztina: Bibliai foglalkoztató. Bibliai történetek kisiskolásoknak játékos feladatokkal. Kapható az Új Ember könyvesboltjaiban.)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .