„Ízek az ujjak hegyén”

Az Ízek az ujjak hegyén című szakácskönyv gyakorlati leírásokkal igazítja el az olvasókat, hogyan kerüljék el a sérüléseket a konyhában. Az ételreceptek Piotr Adamczewski gasztronómiai kritikus tollából származnak. Marek Kalbarczyk, a könyv vak társszerzője így vallott: „Ezt a szakácskönyvet azért adtuk ki, hogy segítsünk a vakoknak elhinni: gyakran olyan problémákra figyelmesek, amelyekre a látó emberek ügyet sem vetnének. De ha valaki odafigyel a sistergésre és a fortyogásra, sok mindent képes felismerni. Általában az illatok jelzik, hogy mikor van kész az étel, de a rántott húst például tapintással ellenőrizhetjük, mielőtt kivesszük a serpenyőből.”

Kalbarczyk informatikus, az Esélyt a Vakoknak Alapítvány vezetője, és az első lengyel nyelvű beszédszintetizátor társalkotója. Társadalmi munkájáért a Polonia Restituta tisztikeresztjével tüntették ki. Több útikönyvet is írt vakok és gyengén látók számára.

Szólj hozzá!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Magyar Kurír - Új Ember
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.