„Ízek az ujjak hegyén”

Az Ízek az ujjak hegyén című szakácskönyv gyakorlati leírásokkal igazítja el az olvasókat, hogyan kerüljék el a sérüléseket a konyhában. Az ételreceptek Piotr Adamczewski gasztronómiai kritikus tollából származnak. Marek Kalbarczyk, a könyv vak társszerzője így vallott: „Ezt a szakácskönyvet azért adtuk ki, hogy segítsünk a vakoknak elhinni: gyakran olyan problémákra figyelmesek, amelyekre a látó emberek ügyet sem vetnének. De ha valaki odafigyel a sistergésre és a fortyogásra, sok mindent képes felismerni. Általában az illatok jelzik, hogy mikor van kész az étel, de a rántott húst például tapintással ellenőrizhetjük, mielőtt kivesszük a serpenyőből.”

Kalbarczyk informatikus, az Esélyt a Vakoknak Alapítvány vezetője, és az első lengyel nyelvű beszédszintetizátor társalkotója. Társadalmi munkájáért a Polonia Restituta tisztikeresztjével tüntették ki. Több útikönyvet is írt vakok és gyengén látók számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..