„Isten valóban létezik!”

A tizenegy éves Ciro Marmolót augusztus 22-én két kisebb testvérével együtt mentették ki a romok alól Casamicciolában. Amikor meglátta a fényt, az első gondolata Isten volt.
Az összeomlott ház romjai alól először testvéreit, a hét hónapos Pasqualét, majd a nyolcéves Matiast szabadították ki. Utolsóként sikerült kimenteni Cirót, aki az omláskor Ma­ti­as­szal együtt az ágy alá bújt. Miután rájuk dőlt a szoba, talált egy seprűnyelet, azzal verte a falat addig, amíg a tűzoltók be tudták azonosítani, honnan jön a hang. „Amikor megtudtam, hogy a legkisebb testvérem jól van, felbátorodtam, és azt mondtam magamnak: »Túl kell élnem«” – mesélte a kisfiú.
Cirót jelenleg a Lacco Amenó-i Anna Rizzoli Kórházban ápolják két testvérével és édesanyjával együtt, aki egy kislánnyal várandós, az ötödik hónapban van. „Megértettem, hogy azon az átkozott éjszakán Isten keze mentett meg minket. Megtanultam értékelni az életet” – idézte fel az édesanya.
Ciro a TV Luna riporterének kérdésére elmondta, hogy aggódik a család jövőjéért, hiszen mindent elveszítettek, a házukat, a tárgyaikat, a játékaikat. A kis hős – aki maga akarta, hogy először kisebb testvérét, Matiast mentsék ki –, azt nyilatkozta, hogy gyorsan meg akar gyógyulni, újra olyan gyerek akar lenni, mint a többiek. Szeretne játszani a kertjükben, eljárni a barátaival, strandra menni, és úgy futni, mintha nem volna holnap.
A fiú megköszönte Marco de Felice tűzoltónak, hogy bátorságot öntött belé. „Elmegyünk majd együtt pizzázni. Ha te nem vagy, ha ti nem vagytok, biztosan meghaltam volna” – üzente neki.

Forrás és fotó: Famigliacristiana.it

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .