Isten feltárja előttünk a jövőt

A főpásztor a Boldogságos Szűz Mária anyai támogatását kérte ahhoz, hogy boldognak mondjanak bennünket, és valóban boldogok legyünk.
„Isten igéjének hallgatásában, befogadásában és megtartásában a Boldogságos Szűz Mária példáját követve máris megvalósul bennünk az Ígéret földje. Tégy te is hasonlóképpen, mert képes vagy rá!” – mondta homíliájában a megyéspüspök. Majd így folytatta: „Isten nem játszik velünk. Ő a maga teljes valóságában föltárja előttünk az ajándékot, amit adni akar nekünk. Újjáteremt, s ezzel mind­annyiunk szívében megvalósul az ígéret földjének egy darabja, a maga teljességében. Azért tudunk örömmel tekinteni egymásra, örömmel ünnepelni együtt, mert ugyanaz jelenik meg a lelkünkben. Ugyanazt akarjuk: hogy Isten teremtsen újjá, tegye meg bennünk a csodáját, és valósítsa meg az ígéret földjét.”
„Szükségünk van a jövőt birtokló emberekre!” – hangsúlyozta Udvardy György. „Amikor eljövünk ide ünnepelni, fel a hegyre, erősödjön a szívünk! Az újjáteremtés megvalósult! A jövőt Isten feltárja előttünk. Úgy tekinthetünk a lábunk alatt elterülő városra, mint az ígéret földjére. Mert ott valósul meg Isten jósága: a megbocsátásban, a jövő akarásában, az új társadalom teremtésében. Kérjük a Boldogságos Szűz Mária anyai támogatását az ige hallgatására, befogadására és megtartására, hogy valóban boldogok legyünk!” – buzdította a jelenlevőket a pécsi püspök a Havas Boldogasszony-búcsún mondott szentbeszédében.

Forrás és fotó: Pécs.városom.hu

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .