Isten dalosának emlékére

A versenyzők korcsoportonként jelentkezhettek az Ipoly folyó mindkét oldaláról, de még Budapestről és Vácról is érkeztek dalnokok. A tavalyi rendezvényhez képest két új csoporttal bővült a résztvevők köre, így első osztályostól egészen huszonöt éves korig jelentkezhettek a nevezők.

Öröm volt hallgatni és jó volt látni a népviseletbe öltözött szereplőket, és az is örvendetes, hogy idén jelentős mértékben bővült a fiú szereplők névsora. Nagyszerű szakmai zsűri döntött a díjakról és a helyezésekről: Faragó Laura énekművész, Fekete György író, belsőépítész, Alberti Árpád lelkipásztor, Siklai Istvánné karvezető tanár és a Luspay család képviseletében Gallai Erzsébet. A díjkiosztás után a zsűri a közönséggel együtt kiment a temetőbe, ahol a kántortanító sírjánál imával és egy népdal eléneklésével ért véget a II. népdaléneklő verseny. A résztvevők abban a reményben köszöntek el egymástól, hogy jövőre újra találkoznak Dejtáron a népzene és népdal szerelmesei.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .