Isten állítsa meg az erőszakot!

Mint hangsúlyozták, az imával és virrasztással szeretnék Istentől kiesdeni, hogy fegyverezze le hazánkban az erőszakos érzéseket, szavakat és kezeket. Emellett természetesen a cigányok ellen elkövetett gyilkosságok áldozataiért, sérültjeiért is szólt az imádság.
A gyilkosságsorozat egy éve tartja rettegésben hazánk cigány lakosságát. Az augusztus 7-én eltemetett asszony a hatodik halálos áldozata a romákat ért támadásoknak. A támadó vagy támadók védtelen, nehéz sorsú cigány embereket, ártatlan gyerekeket választanak célpontnak. Korábban Tiszalökön egy ötvennégy éves férfit, Tatárszentgyörgyön egy ötéves kisfiút és édesapját, Nagycsécsen pedig egy negyvenhárom éves férfit, valamint egy negyvenéves nőt gyilkoltak meg hasonló körülmények közt eddig ismeretlenek. A gyilkosságsorozat azért is elgondolkodtató, hiszen Európában – a zsidó-keresztény kultúra világában – az egyik legnagyobb bűn a gyilkosság. Ki az, kik azok, akik el merik venni ezeknek a szerencsétlen embereknek az életét? Milyen őrült gondolatok vagy ideológia alapján gyilkolnak? Ki az, aki eldöntheti, hogy ki élhet és ki nem a földön, Európában, hazánkban? Ki veszi magának a bátorságot, hogy határozzon – saját szempontjai szerint –, ki ember, és ki nem? A Szent Egyed közösség hangsúlyozta, az imával és virrasztással is szerették volna kifejezni őszinte részvétüket az áldozatok családjának és mindazoknak, akiket fájdalommal sújtottak az utóbbi időben a romák ellen elkövetett erőszakos cselekedetek. Persze a gyilkosságok minden jóérzésű emberben fájdalmat, dühöt és tehetetlenséget váltanak ki. Látnia kell kereszténynek és nem kereszténynek egyaránt, hogy e gyilkosságok a személyes és családi tragédiák mellett az egész magyar társadalmat is támadják – célponttá vált hazánkban a békés, civilizált együttélés is.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .