Iskolaigazgatók találkozója Egerben

A program kezdetén Juhász Ferenc, a helyi Egyházmegyei Katolikus Iskolai Főhatóság elnöke köszöntötte a jelenlévőket. Bemutatta az idei tanévtől egyházmegyei fenntartásba vett körömi iskola igazgatóját, továbbá az apci, a szerencsi és a mezőkövesdi intézmények új vezetőit.
Ternyák Csaba egri érsek elmélkedésében leszögezte: a katolikusság önmeghatározása azért fontos, hogy pontosan tudjuk, mi a feladatunk. „A katolikus szó azt jelenti: egyetemes – mind a teljesség, mind az épség vonatkozásában. A katolikus vallás az egész világra kiterjed, s a krisztusi tanítást közvetíti, változtatás nélkül. Egy zsinati megfogalmazást idézve az érsek hangsúlyozta: az Egyház katolikus, mert Krisztus az emberi nem egészéhez küldte, s így az Egyháznak és a főpásztoroknak minden emberhez küldetésük van. Mindez nagy felelősséget jelent” – mondta Ternyák Csaba. A program szakmai előadásokkal folytatódott.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .