Írja alá Ön is!

Fotó: Wágner-Csapó József

 

A Katolikus Karitász közleményét adjuk közre. A petíciót, melyet a cikk végén feltüntetett weboldalon lehet aláírni, annak érdekében indítja a segélyszervezet, hogy a humanitárius segítség bürokratikus akadályok nélkül, egyszerűen, gyorsan és korlátozásoktól mentesen juthasson el a kárpátaljai és ukrajnai rászorulókhoz.
A Katolikus Karitász közleménye szerint az évek óta tartó gazdasági válság és a kelet-ukrajnai háború miatt Ukrajna lakossága különösen nehéz szociális helyzetben van, és Kárpátalja lakossága küzd a legtöbb problémával. A hatalmas infláció miatt sokaknak az alapvető élelmiszerek beszerzése és télen a fűtés biztosítása is rendkívüli nehézséget okoz.
Legnehezebb és legkiszolgáltatottabb helyzetben az egyedül élő idősek és a gyermekes családok vannak, segélyezésük, illetve az egyes intézmények támogatása azonban rendszeres nehézségekbe ütközik az országban. Ezért a magyar Katolikus Karitász az alábbi petíciót fogalmazta meg, Ukrajna újonnan beiktatott elnökének címezve, hogy a humanitárius segítség célba érhessen.

*

Tisztelt Volodimir Zelenszkij Elnök Úr!
Magyarországi segélyszervezetként a Katolikus Karitász évek óta próbálja könnyebbé tenni az ukrajnai fegyveres konfliktusok következtében rászorulóvá váló lakosság és különösen a Kárpátalján élők hétköznapjait, többek között élelmiszerrel, védőoltásokkal, tűzifával, orvosi berendezésekkel vagy éppen a háborús áldozatok és hozzátartozóik támogatásával.
Az Ukrajnában élő rászorulóknak szánt humanitárius segélyszállítmányok határon történő átjuttatása rendszeres nehézségekbe ütközik. A rendkívül hosszú várakozás, az adományok visszafordítása, vámudvarba helyezése, a korrupció, az adományokra vonatkozó, folyamatosan változó szabályok és azok kiszámíthatatlan módon történő betartása, az adminisztráció megnehezítése mindennaposak a segélyszervezetek határátlépése során.
Ukrajna újonnan megválasztott elnökeként arra kérjük, segítse, hogy a segélyszervezetek adományai bürokratikus akadályok nélkül, egyszerűen, gyorsan, korlátozások nélkül juthassanak el a partnerszervezetekhez és a rászoruló családokhoz Ukrajna területére.

Köszönettel: Katolikus Karitász

A petíciót a CitizenGo online oldalon (www.citizengo.org) lehet aláírni. Kérjük, ön is támogassa a határon túli humanitárius adományok célba érését!

Forrás: Katolikus Karitász

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .