Innen-onnan

José María Gil Tamayo cikkíró szerint a gátlástalan újságírás áldozatai nemcsak a például lehallgatott személyek, hanem a teljes közvélemény és maga a kommunikációs iparág. A közvélemény azért, mert a tájékoztatásból hiányzik az igazság, amelyhez joga lenne. Az iparág pedig azért, mert az újságírás elveszíti tekintélyét és hitelességét, amely nélkülözhetetlen a szabad és demokratikus társadalmakban. A jelenlegi társadalomnak komoly értékítéletre van szüksége, amelynek igazi kritériumai a személy méltósága és a közjó érdeke. E nélkül nem lehet megfelelő a médiumok színvonala. (VR)

 

A média az ember és az igazság szolgálatában

Július 14-én zárult az Avilai Katolikus Egyetemen az a nyári kurzus, amelynek központi témája a média és az igazság közötti kapcsolat volt. A tanfolyamot Antonio Cañizares Llovera bíboros, az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció prefektusa zárta az újságírók felelősségéről tartott előadásával. Az újságírók akkor valósíthatják meg az igazságra irányuló küldetésüket, ha szabadon tevékenykedhetnek. Ezzel nagyban hozzájárulnak a szabad és demokratikus társadalom építéséhez is, a jelenlegi erkölcsi válság megoldásához. (VR)

A westminsteri érsek a szentföldi keresztényekért

Nemzetközi konferenciát tartottak Londonban, a Lambeth-palotában július 18-án és 19-én a szentföldi keresztények kihívásairól. A megbeszélés házigazdája az anglikán Rowan Williams canterburyi érsek és a katolikus Vincent Nichols westminsteri érsek volt. A tanácskozáson részt vettek egyházi személyek és politikusok az Egyesült Királyságból, Észak-Amerikából és Európából, valamint szentföldi keresztények, zsidók és muzulmánok. A konferencia alkalmából július 12-én a két főpásztor rövid video-felhívást fogalmazott meg a szentföldi keresztények érdekében, elsősorban a megmaradásukért. (VR)

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .