Innen-onnan

Internetes konferencia Jézusról

Az ausztráliai püspöki konferencia és a Broken Bay Intézet ezrek részvételét várja az országból és az egész világról az általuk szervezett szeptember 16-i konferenciára, melynek címe és témája: Jézus a Krisztus. Ez lesz a negyedik internetes tanácskozásuk; már több mint háromszázötvenöt helyről bejelentkeztek rá. Az előző három e-konferencia hatalmas sikerrel zajlott le: több mint harmincezer ember kísérte őket figyelemmel huszonhat országban.

Dél-Korea vallási helyzete

Az utóbbi évtizedekben folyamatosan növekszik a keresztények aránya Dél-Koreában. 2008-ban a lakosság 18,3 százaléka volt protestáns, míg 9,9 százaléka katolikus, 22,8 százalék pedig buddhista. A katolikusok száma tehát ötmilliónál nagyobb volt. Várható, hogy arányuk idén eléri a tíz százalékot. A lakosság növekedésénél gyorsabb a katolikusok számának növekedése. A katolikus papok száma idén már 4204. Az ország hét szemináriumában jelenleg ezernégyszáz kispap készül hivatására. Észak-Koreában a katolikusok számát háromezerre becsülik. 1950 előtt ötvenezer volt a számuk. (Herder Korrespondenz)

A varsói emlékkereszt vitája

Józef Michalik przemysli érsek, a lengyel püspöki konferencia elnöke elítélte, hogy az elnöki palota előtt cserkészek által felállított emlékkeresztet politikai célra használják. Támogatja Kazimierz Nycz varsói érsek javaslatát, hogy a keresztet a közeli Szent Anna-templomba helyezzék át. Egy felmérés szerint a lengyelek hetvenegy százaléka egyetért ezzel. A keresztet a szmolenszki repülőgép-szerencsétlenség áldozatai, Kaczynski elnök és a vele együtt elhunyt lengyel vezető személyiségek emlékére állították fel. (KAP)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .