Innen-onnan

Indinézia: a keresztények további támadásoktól tartanak

A délkelet-ázsiai országban történt keresztényellenes zavargásokat követően a semarangi egyházmegye területén és a fővárosban, Jakartában is további erőszak-cselekedetektől tartanak. Susilo Bambang Yudhoyono indonéz államfő a katonai tétlenséget bírálva elrendelte, hogy a helyi rendőri alakulatok dolgozzanak ki a hasonló esetek megelőzését szolgáló stratégiákat. Az államfő határozottan fellépett a vallásszabadság védelme mellett.

Az indonéz püspöki konferencia vallásközi párbeszédért felelős bizottságának titkára, Benny Susetyo atya szerint a Temanggungban történt erőszak-cselekedetek hátterében fundamentalista keresztény hithirdetők állnak, akik erőszakos tanításaikkal zavart keltenek a lakosság körében. (VR)

A Szent Egyed Közösség ünnepe

„Új kultúrát kell építenünk egy olyan egyházért, amelynek mindenki, de különösképpen a hátrányos helyzetűek, részévé válnak. A Szent Egyed közösség ezzel az üzenettel ünnepelte működésének negyvenharmadik évfordulóját február 3-án. Az évfordulón a közösség tagjai a római Falakon kívüli Szent Pál-bazilikában ünnepélyes szentmisére gyűltek össze, amelyen számos egyházi és világi méltóság, továbbá a közösség által segített rászorulók is részt vettek. A közösség küldetése az, hogy találkozási pont legyen különböző kultúrák között, hogy minden emberben Krisztus arcát fedezze fel – mondta Gianfranco Ravasi bíboros, a Kultúra Pápai Tanácsának elnöke az ünnepi szentmisén. A közösség jelenleg hetvenhárom országban van jelen több mint hatvanezer önkéntessel. (VR)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .