Innen-onnan

Tauran bíboros Dél-Koreában

Jean-Louis Tauran bíboros, a nem keresztény vallásokkal folytatott párbeszéd felelőse május utolsó hetében Dél-Koreába látogatott, s találkozott a buddhizmus és konfucianizmus vezető képviselőivel, és Vallásközi párbeszéd XVI. Benedek pápa tanításában címmel előadást tartott a szöuli szemináriumban. A dél-koreaiak harminc százaléka keresztény. A katolikusok száma ötmillió. (KNA)

Három pap képviselő a vietnami „parlamentben”

A hatvanmilliós kommunista diktatúrában új, ötszáz tagú „parlamentet” választanak. A hivatalos jelöltek között három katolikus pap is van. Közülük kettő eddig is képviselő volt. (KNA)

A katolikusok és India egysége

Telesphore Placidus Toppo indiai bíboros szerint üldöztetésük ellenére lényegében a katolikusok biztosítják az ország egységét. A tizenhétmilliónyi katolikus ugyan az indiai lakosságnak csupán két százalékát jelenti – nyilatkozta Ranchi bíboros érseke az Osservatore Romano május 22-i számában – , de az ország minden részében jelen vannak, különösen szociális, egészségügyi és oktatási intézményeikkel. A kereszténység, akárcsak Európa fejlődésében, Indiáéban is döntő szerepet játszott-játszik. (KNA)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .