Szendi József érsek felajánlása

A könyv eladásából származó bevételt (mintegy kétmillió forintot) a főpásztor a magyar államadósság-állomány csökkentésére ajánlja fel. Ebben a döntésében A hit pajzsa idei kitüntetettje, Rédly Elemér győri kanonok példája vezette – említette meg. E díjat minden évben a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából adják át. Szendi József 2005-ben kapta meg – életútja, hitvallása, a diktatúra idején tanúsított papi helytállása elismeréseként. „Adja a Jóisten, hogy amit A hit pajzsa és a magyar állami érdemrend középkeresztje – amelyet nemrég kaptam meg – tőlem elvárnak, annak eleget tudjak tenni a magam képességei, lehetőségei szerint” – zárta mondandóját a nyugalmazott érsek.

A könyvbemutatón megjelent Márfi Gyula érsek is, aki gratulált az új kiadáshoz, és elismeréssel szólt elődje felajánlásáról, jelezvén, hogy maga is keresi a módját a támogatásnak. Nagy Károly kanonok, a székesegyház plébánosa felidézte azt a ma már történelemnek számító időszakot, amikor 1989 májusában Szendi József veszprémi püspökként nyílt levélben követelte az Opus Pacis (a békepapság szervezete) megszüntetését, valamint a szerzetesrendek működésének visszaállítását.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .