Innen-onnan

Amerikai anglikánok áttérése

A The Washington Post június 7-i jelentése szerint az Egyesült Államok bladensburgi Szent Lukács anglikán egyházközsége (képünkön) az első, amely plébánosával együtt át kíván térni a katolikus egyház közösségébe. A Maryland államban, Washington közelében lévő plébánia közösségének többsége afroamerikai hívőkből áll. XVI. Benedek 2009 novemberében kiadott rendelkezése lehetővé teszi számukra hagyományaik megőrzését. (KNA)

Az iraki keresztények védelmében

Louis Sako, az iraki Kirkuk káld katolikus érseke egy kirkuki nemzetközi és vallásközi békeáhítaton a keresztények elleni erőszak megszüntetésére szólított fel. A keresztények mindent megtesznek a kiengesztelődésért, a muzulmán testvéreikkel való összefogásért. Nem akarnak elkülönült gettóban vagy menekülttáborokban élni. Az erőszak és a szenvedés ideje után a keresztények és a muzulmánok találkozása Kirkukban különösen fontos – hangsúlyozta. A Mária iránti tisztelet lehet a híd a két vallás között. (KAP)

Elmaradt kínai püspökszentelés

Az úgynevezett hazafias szövetség – mint hírt adtunk róla – püspökké akarta szenteltetni az ötvenéves Joseph Shen Guót Wuhanban. A szertartáson való részvételre igyekezett kényszeríteni a környék papságát is. Meglepő módon azonban a püspökszentelés végül elmaradt, mert a szentelendő, valamint papok és hívők sokasága is ezzel a kéréssel fordult a hatóságokhoz. Új időpontot nem jelöltek ki. (Ucanews/ KAP)

Vallási konfliktusok Szerbiában

Stanislav Hocevar belgrádi katolikus érsek egy salzburgi konferencián arról számolt be, hogy Szerbiában a keresztény egyházak között több a konfliktus, mint a dialógus. A szociális tanítással, az egyháztannal, valamint állam és egyház viszonyával kapcsolatban sokszor különböző a felfogásuk. Ezért is lehet a párbeszéd új kiindulópontja a milánói ediktum kiadásának ezerhétszázadik évfordulója 2013-ban. (KAP)  

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .