Innen-onnan

A keresztények az iraki társadalom részét képezik, az ellenük intézett támadás minden iraki ellen irányul – mondta Maliki március 4-én Bagdadban. Az iraki kormányfő újságírók előtt kijelentette: felszólította a belügyminisztériumot és minden illetékes szervet, hogy tartsák fenn a ninivei régió biztonságát, és minden bevethető eszközzel igyekezzenek felderíteni az emberrablók kilétét, illetve kiszabadítani az érseket. (KAP/Magyar Kurir)

Pakisztáni keresztények elleni támadások

A pakisztáni katolikus püspöki konferencia kérte a kormánytól, nyújtson hatékony védelmet a keresztény közösségeknek a szélsőséges iszlamista támadásokkal szemben. A lahorei püspök szerint egyre több kísérlet történik keresztényeknek az iszlám vallásra történő erőszakos áttérítésére. Keresztény lányokat rabolnak el, „áttérítik”, majd muzulmán házasságba kényszerítik őket. Ilyen “térítés” más iszlám államokban (Törökország, Egyiptom, Szudán) is napirenden van. (KAP)

Kápolnák a pekingi olimpiai faluban

Ideiglenes katolikus, protestáns-muzulmán és buddhista templomot emelnek a pekingi olimpiai faluban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság előírása szerint. Arról még nem döntöttek, hogy a mintegy félmillió turista rendelkezésére álló szállodai szobákban lesz-e Biblia nyugati szokás szerint. Katolikus egyházi részről franciául és angolul beszélő papok állnak a sportolók rendelkezésére. (KAP)

Bencés apátságot alapítanak Kubában

A bajorországi St. Ottilien bencés apátság ebben az esztendőben Kuba első bencés apátságát készül megalapítani. Az alapító négy szerzetes különböző világrészekről

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .