Inhaláló készülékek a kárpátaljai gyermekkórháznak

A szervezet kórházmissziójának keretében Écsy Gábor, a karitász országos igazgatója adta át az eszközöket. Szerdenko Bogdán osztályvezető főorvos elmondta, hogy az adományok nagyban segítik a gyermekek gyógyulását. A hordozható készülékek a kórtermekben is használhatók. Écsy Gábor abban a reményben adta át a kórháznak a készülékeket, hogy azok segítik majd a gyerekek felépülését, s talán szívüket is jókedvre derítik, ha az ajándékozók szeretetére gondolnak majd.
A Katolikus Karitász 2016 óta egyéni és intézményes formában is rendszeresen támogatja beteg gyermekek kezelését és ellátását. A szervezet az ungvári, a munkácsi és a beregszászi kórházak számára több alkalommal biztosított támogatást gyógyászati eszközök – infúzióadagoló, oxigénkoncentrátor, gyógymedence – és gyógyszerek beszerzésével, valamint különböző munkálatokkal: fürdőszoba-felújítással, esőcsatorna-javítással, betegszobák berendezésével.
A kórházmisszióban a Katolikus Karitász partnere a kárpátaljai Kezünkben a Jövő Alapítvány, amelynek fő tevékenysége árva gyermekek családba kerülésének segítése és nevelőszülők képzése. Az egyházakkal szoros együttműködésben dolgozó civil szervezet 2006 óta foglalkozik kórházmisszióval, s nagy tapasztalatának köszönhetően sikeresen fogta össze az egyházmegyében a beteglátogatásban már tevékeny önkénteseket.

Forrás és fotó: Katolikus Karitász

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .