Imavirrasztás szerzetesekkel

Az Iránytű célja, hogy segítse azokat a 18 és 35 év közötti, szabad állapotú fiatalokat, akik hivatásukat keresik. A vezetők nem hozzák meg helyettük a döntést, nem beszélik rá a keresőket valamelyik életállapotra, csupán támpontokat adnak, egy iránytűt a fiatalok kezébe, melyet ők maguk használnak.
Az Iránytű alkalmaira szorgalmi időszakban kéthetente kerül sor, fél­évente hat-hat alkalommal. A legfontosabb témák: az istenkapcsolat, önismeret, család, szerzetesség, papság, közösség, imádság, megkülönböztetés, döntés. Az alkalmak végén a résztvevők feladatokat kapnak, melyek segítenek elmélyíteni a hallottakat. Ezek elsősorban az egyéni imádságra próbálnak serkenteni, hisz a hivatást leginkább az Úrral való beszélgetésben lehet tisztázni. Emellett a fiataloknak lehetőségük nyílik arra is, hogy a vezetőkkel rendszeresen beszélgethessenek a bennük folyó eseményekről. A műhelysorozatot egy néhány napos csendes lelkigyakorlat zárja le. Jelentkezési határidő az Iránytű műhelysorozatára: február 14. E-mail cím: iranytusapi@gmail.com.

K. Z.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..