Imavirrasztás Budapesten

A külföldön tartózkodó Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érsek üzenetet küldött az imádság résztvevőihez. Ebben kiemelte, hogy az „igazi béke a mi lelki megújulásunkat is kívánja. Azt követeli tőlünk, hogy ne csupán a magunk javát keressük, hanem a másokét is.”


Cserháti Ferenc püspök szentbeszédében hangsúlyozta: a béke nem utópia, megvalósulása lehetséges, ám az mindannyiunktól függ. A béke útja a találkozás, a párbeszéd kultúrája. A Krisztusban hívők nem álmodozók. Nemcsak hirdetik a békét, hanem békességszerzővé, a béke építőivé is válnak.

A főpásztor szavait a könyörgések követték, amelyeket a magyarországi görög ortodox, egyiptomi kopt ortodox, református, evangélikus, baptista, metodista és a pünkösdi egyházak és gyülekezetek jelen lévő képviselői mondtak a békéért, a kiengesztelődésért, az üldözöttekért, a menekültekért, a vallások közti párbeszédért és a szegényekért. A szertartáson elhangzott a Fokoláre mozgalom egy Szíriában élő tagjának üzenete is.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .