Imakurzus a Martineumban

 

Az első előadáson a Szent Ignác-i módszerrel és a Jézus-imával ismerkedhettek meg az érdeklődők. Szent Ignác szerint a Szentírás egyes jeleneteibe – az érzékszerveinket is használva – úgy kell belehelyezkednünk, mintha mi is ott élnénk Jézus korában, mintha velünk történne mindaz, amit az evangéliumok leírnak. Ehhez persze idő és elmélyülés szükséges. A Jézusima – Uram, Jézus Krisztus, az élő Isten Fia, könyörülj rajtam, bűnösön! – ezzel szemben olyan, mint egy röpima, amely bárhol, bármikor végezhető. Rétfalvi Valéria szociális testvér szerint – aki az első alkalom egyik előadója volt – ez sokkal inkább a szív imája, ilyenkor az értelem lecsendesül. Ez azért különösen fontos, mert az Úristen azt kéri tőlünk, hogy imáink igazán a bensőnkből fakadjanak.

A következő két alkalommal a benedeki és a ferences imamódszerrel ismerkednek meg a résztvevők, s természetesen ki is próbálják ezeket. A kurzuson szó lesz arról is, hogy milyen akadályokkal találkozhat az imádkozó, és mi lehet segítségére az imádkozásban. B. Markovits Eszter programfelelős szerint igen sikeres az előadás-sorozat, melyet kifejezetten a hit évéhez kapcsolódva hirdetett meg a Martineum.

BB

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .