„Imaiskolát” indítottak Egyeken

Fotó: Papp Ágoston

 

A Hajdú-Bihar megyei településen működő intézmény pedagógusai részt vesznek a Papp László plébános és Tomka Magdolna segítőnővér által létrehozott „Imaiskola” szemináriumán. Az öt találkozóból álló eseménysorozat első alkalma október 25-én volt az egyeki Szent József-plébánia közösségi termében. Témája a napi imádság gyakorlata volt.
Papp László és Tomka Magdolna, illetve Jakab Éva segítőnővér vezetésével a résztvevők három csoportot alkotva hallgatták meg Jairus lánya feltámasztásának történetét (Lk 8,40–56): az evangéliumi szakasz többször is elhangzott, kérdésekkel, elmélkedésekkel kiegészítve. Így volt idő arra, hogy a történet átjárja a résztvevők szívét, érzéseket váltson ki belőlük, azonosuljanak valamelyik szereplővel, továbbgondolják az eseményeket, és kérdéseket fogalmazzanak meg a szentírási részlettel kapcsolatban. Ezt követően kis közösségekben osztották meg egymással, hogy milyen gondolatokat ébresztettek bennük az elhangzottak.
Az öt alkalomból álló imaiskola az imaélet elmélyítését szolgálja: a résztvevők megismerhetik és gyakorolhatják a különféle imaformákat – belső ima, napi imaalkalmak, elmélkedés, közbenjáró imádság, zsoltárok imádkozása, rózsafüzér, szentségimádás. Az egyeki imaiskola következő találkozóit november 22-én, november 29-én, december 6-án, majd december 13-án tartják, 17 órai kezdettel.

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .