„Imádkozzatok értem!”

Fotó: Filippo Monteforte/AFP/Getty Images

 

Egyszerű szavaival arra szólított a Szent Péter-bazilika erkélyéről, hogy induljunk el a püspök és a nép közös útján. Így nevezte az új pápaságot.  „Imádkozzunk mindig, egymásért, kölcsönösen. Imádkozzunk az egész világért, azért, hogy széles körű testvériség valósuljon meg.”
Róma püspöke nem akar pusztán parancsokat osztogatni, utasításokat adni vele zarándokló népének, hanem „szívességet kér tőlünk: mielőtt a püspök megáldaná a népet, azt kéri, hogy ti is imádkozzatok az Úrhoz, hogy ő megáldjon engem: a nép imáját kéri, mely áldást kér püspöke számára.” Azóta mindenkitől kéri az imát. Ez az ima a szeretet köteléke. De a bűnbánó keresztény ember sajátja is.
Amikor Bolíviában tavaly egy fegyházban járt, ezt mondta a raboknak: „Egy olyan ember áll itt előttetek, akinek számos bűnét megbocsátotta már az Úr. (…) Arra kérlek benneteket, hogy továbbra is imádkozzatok értem, mert nekem is vannak hibáim, amelyek miatt vezekelnem kell. Nagyon köszönöm!”

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .