Ima- és lelki élet a hit évében

Az öreghegyi Magyarok Nagyasszonya-templomban május 2-án tartották a város egyházközségeinek közös első csütörtöki Eucharisztia-ünnepét. A szentmisét Spányi Antal megyés püspök mutatta be a város papságával. A szertartás után közös szentóra kezdődött az új papi hivatásokért és a hit éve kegyelmeiért.


Május 9-én, Urunk mennybemenetelének „régi” ünnepnapján, amelyet áldozócsütörtöknek neveztek, minden templomban szentségimádást tartanak a Székesfehérvári egyházmegye lelki megújulásáért, a papi és szerzetesi hivatásokért és a családokért. A plébániákon a lelkipásztorok, az oldallagosan ellátott plébániákon pedig a világi lelkipásztori munkatársak segítségével szerveznek imaórákat, hogy minden hívő részesülhessen a közös imádság kegyelmében. A szentségimádással lehetőség nyílik arra, hogy együtt imádkozzunk Istenhez hazánkért és nemzetünk megújulásáért. Spányi Antal püspök arra kéri a Rózsafüzér Társulat és a Prohászka Imaszövetség tagjait, a család- és ifjúsági közösségeket, a lelkiségi mozgalmakat és a világi munkatársakat, hogy minél többen imádkozzanak együtt az egyházmegyéért, egyházunkért.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .