Ima és böjt a családellenes intézkedések ellen

Franciaországban az alsóház után a szenátus is jóváhagyta azt a törvényt, amely szerint egyneműek is köthetnek házasságot, fogadhatnak örökbe gyermeket. Annak ellenére határoztak így a politikusok, hogy e döntéseket megelőzően a franciák hatalmas, milliós tömegeket felvonultató békés demonstrációkban tettek tanúságot a hagyományos házasság- és családeszményhez való ragaszkodásukról.


A francia családegyesületek – élükön a százezernél több tagot számláló Francia Katolikus Családegyesülettel – most az alkotmánybírósághoz fordultak, és május 25-ére egy minden eddiginél nagyobb tüntetést szerveztek. Emellett a közelmúltban közzétett felhívásukban arra kérnek minden jóakaratú embert, hogy csatlakozzanak a francia püspöki kar tagjai által életre hívott Imádkozzunk együtt! elnevezésű kezdeményezéshez. Imádságra és böjtre hívnak mindenkit, aki fontosnak érzi, hogy országában, Európában vagy a világ bármely részén meghátráljanak az élet- és családellenes erők.

A francia kezdeményezés támogatásaként május 24-én Budapesten, a Szent István-bazilikában a 18 órai szentmisén a fentiekért is szólt az ima.
A franciaországi tiltakozás egyik megdöbbentő, szélsőséges és tragikus eseményéről a hazai sajtó is hírt adott. Május 21-én a párizsi Notre-Dame-székesegyház oltára előtt több száz turista szeme láttára főbe lőtte magát a hetvennyolc éves közíró és történész, Dominique Venner, aki egykor nacionalista szervezetben tevékenykedett, újabban a melegházasság elleni mozgalom élharcosa volt Franciaországban. A történtek után újraszentelték a székesegyházat.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .