Igal

Újabb színvonalas turisztikai beruházásokkal gazdagodott a somogyi kisváros, amely eddig főként európai hírű fürdőjéről volt ismert. Az Igal egyházi turisztikai fejlesztés, városközpont kialakítása című, száz százalékosan európai uniós forrásból megvalósult projekt keretében új tornyot kapott a Szent Anna-templom, megújult a Kálváriadomb, lelkigyakorlati szálláshelyet alakítottak ki, valamint renoválták a Szent Donát-kápolnát is.


A munkálatokhoz kapcsolódóan olyan lakossági összefogás bontakozott ki, amely minden közösség számára példamutató lehet. A faluból elszármazottak a lakókkal együtt közös adományozásba és adománygyűjtésbe kezdtek, hogy felújíttassák és saját forrásból tegyék újra üzemképessé a templom toronyóráját.

A több mint hatszáztizenötmillió forintos pályázati költségvetésből a plébánia kertjében felépült egy szabadtéri hittanterem is, amely más liturgikus eseményeknek is méltó helyszínéül szolgálhat.

KA

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .