„Hűséggel, szeretettel”

Rendszeres összejöveteleiken elmélyült imádság és értékes előadások részesei lehetünk. Minden évben januárban megünneplik Boldog László halálának – mennyei születésnapjának – évfordulóját. Kirándulások szervezése mellett nyaranta zarándokutakat szerveznek: Mariazell és Medjugorje után 2007-ben Fatima következett. Ott részt vettek azon a szentmisén, amelyen Erdő Péter bíboros Máriának ajánlotta fel hazánkat. A tavalyi lourdes-i zarándokút orvosi szakmai programmal egészült ki: megtekintették az Accueil Notre-Dame Sanctuaires betegbefogadó intézményét és a Miasszonyunkról nevezett Nemzetközi Lourdes-i Orvosi Irodát, ahol a csodás gyógyulások kivizsgálásának, dokumentálásának, elismertetésének folyamatát ismerhették meg.

Az orvoskör az évek során igazi és egyre nagyobb közösséggé formálódott. Annak érdekében, hogy munkájukat még hatékonyabbá tegyék, néhány hónapja egyesületté alakultak Dr. Batthyány László Orvoskör Egyesület néven; a magyar szent leszármazottja, Batthyány Bálint örökös tiszteletbeli elnökletével.
Az egyesület alapvető célja, hogy a névadó példája szerint alakítsuk életünket. Ő keresztényként, hazafiként, orvosként, férjként és családapaként mindig Krisztusra tekintett, és mindig az ő tanítását, az evangélium útmutatását követte; sugározta Krisztus szeretetét. Az egyesület határon túli kapcsolatokat is építve szeretne foglalkozni az egészséges életmód, a teljes, testi-lelki egészség népszerűsítésével, szűrővizsgálatok szervezésével; a fogantatástól a természetes halálig tartó élet védelmével; az egészségügyi középréteg, a nővérek keresztény nevelésével. Együttműködnek a kórházlelkészi szolgálatokkal.

Az egyesület kiemelten fontos célja a karitatív munka, szintén a „szegények orvosa” nyomában járva. Ne legyen olyan elhagyatott idős ember, akire napokig senki nem nyitja rá az ajtót. Valahol csak egy kis jó szó kell, valahol élelem, valahol a nagybeteg rokon házi felügyeletében kellene segítség, valahol munkalehetőségre van szükség. Mindezek összehangolására adatbankot fognak létrehozni.

Legközelebbi programjuk egy konferencia lesz április 18-án: a budai Szent Imre-templomtól buszos zarándoklat indul a tihanyi bencés apátságba, ahol Patrick Theillier főorvos ismerteti új könyvét, melynek címe: Lourdes – csodák gyógyulásunkért, majd Széll Kálmán professzor Jézus gyógyító csodáiról, Leszkovszky Gy. Pál domonkos szerzetes, orvos a Szűzanyának a történelemben betöltött szerepéről, Faigl Ilona doktornő pedig a magyarság Mária-tiszteletéről tart előadást.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .