Humor

Ne féljünk alávetni ennek vallásos életünket és magatartásunkat sem. A komoly és szent dolgok kiállják a humor „próbáját”, amit a jó humor nevetségesnek mutat, az a mi gyarlóságunk, korlátoltságunk, kisszerűségünk. Hasznunkra van, ha – legalább nevetve – ráismerünk.

Gyermekszáj

Az esküvő végén a templom kijáratánál a gyermek megböki édesapját, és fülébe súgja: – Okos a menyasszony. Bemegy egy öreg emberrel, és kijön egy fiatallal.

A por

Egy kislány megkérdezi az anyukájától: – Igaz az, hogy ha meghalunk, porrá leszünk? – Igen, kislányom, igaz. A pap is így imádkozik: porból lettél és visszatérsz a porba. A kislány elgondolkodva visszamegy a szobájába, majd néhány perc múlva rémülten szalad oda az édesanyjához: – Anya, anya! Gyere gyorsan! Hulla van az ágyam alatt.

Kenetek

Gyerekek, ki tudja hányféle kenet létezik? – kérdezi a hitoktató. – Több is van – válaszolja egy kisfiú. – Mi az, hogy több is van? – Igen, a nagymamám éppen tegnap kapta meg az utolsót.

Prédikáció

Az egyik vasárnap a szentmise prédikációja különösen hosszúra és unalmasra sikeredett. A szentmise után a pap megkérdezte az egyik hívőtől: – Jobban van a férje? Láttam, hogy a prédikáció kellős közepén ki kellett mennie. – Bocsásson meg, plébános úr. A férjem alvajáró.

Ádám kérdez

A paradicsomban az első férfi kérdőleg fordul Istenhez: – Megteremtetted Évát, de miért ilyen szépnek? – Azért, Ádám, hogy könnyen megszeresd. – És miért teremtetted ilyen… kicsit butácskának? – Azért, hogy ő is képes legyen megszeretni téged.

Kínai

Miért lett volna teljesen más a világ, ha Ádám és Éva kínainak születik? – Azért, mert ők nem az almát, hanem a kígyót ették volna meg.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .