Humanitárius békemunka a Közel-Keleten

Most a diplomácia sajátosan keresztény eszközéhez nyúlt a szentszék. A nyugat-afrikai születésű Robert Sarah bíboros, a karitászmunka vatikáni „minisztere”, a Cor Unum Pápai Tanács elnöke humanitárius missziót vezetett Bejrútba, Libanon fővárosába. November 10-éig főpásztorokkal, a karitász felelőseivel, valamint menekültek képviselőivel tárgyaltak, s nemcsak a pápa és a világegyház szolidaritásáról biztosították őket, hanem megszervezték az egyházi segélyezést, valamint egymillió dollár segélyt adtak át.

Ugyancsak októberben, a püspöki szinódus ülése idején született meg a Szíriába irányuló karitatív békemisszió terve. A válságövezetből érkezett főpásztorok ugyanis közvetlen képet adtak az ott élő emberek, különösen a keresztények szenvedéseiről, szükségeiről és félelmeiről. A pápa ismételt szolidaritásnyilatkozatait megköszönve a világegyház együttérzésének újabb jelét kérték.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .