Hivatal a boldogságért

A polgármester is igyekszik kihasználni minden alkalmat, hogy ünnepségeket és találkozókat szervezzen, ahol énekelni és gitározni is fog. Emellett megállapodott az éttermek vezetőivel, hogy az idősek kapjanak nagyobb kedvezményeket náluk, és arra kérte az önkormányzat dolgozóit, hogy legyenek kedvesek az ügyfelekkel, mosolyogjanak, sőt indokolt esetben a bürokratikus gyakorlat elhagyására is biztatja őket. A hivatali telefonközpontban pedig Beethoven Örömódáját hallhatják az ügyfelek várakozás közben.Már a lakosoktól is számtalan ötlet érkezett a „boldogságtanácsoshoz”, és szívesen fogadnak újabbakat, hogy legalább így megkönnyítsék az emberek életét. A polgármester hiszi, hogy apró kezdeményezésekkel még a válság idején is lehet örömet szerezni. Legutóbb például ünnepélyes keretek között díszoklevelet adtak át a város kis polgárainak, akik 2011 során, Itália egyesítésének jubileumi évében születtek. Ezzel a gesztussal szeretnék kifejezni, hogy a gyerekek nemcsak a családoknak, hanem az egész közösség számára nagy kincset jelentenek.

Eleinte senki nem hitte, hogy sikerrel jár a polgármester kezdeményezése, de azóta már egy svéd televíziós stáb is felkereste a városkát. Sőt, Olaszországban is egyre többen beszélnek róla. Feltették a kérdést Ivan Dall’Arának, hogy szeretne-e iskolát teremteni. Esetleg rögtön egy minisztériumot? Ez maga lenne a megdicsőülés – mondta –, de a boldogságot nem rendeletekkel érhetjük el, ez inkább belső emberi valóság. Viszont állandóan törekedni kell rá, mert örök emberi jog.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .