Hittanos olimpia Kecelen

Két korcsoportban, négy sportágban nevezhettek az esperesi kerületi fordulók győztes csapatai. Az idei év versenyszámai mindkét kategóriában a labdarúgás, a kapitánylabda, az asztalitenisz és a sakk voltak. A sportnapot – amely az Egyházmegyei Kateketikai Bizottság (EKB) szervezésében, Pap József diakónus, EKB-elnök irányításával és az iskola énekkarának közreműködésével valósult meg – szentmisével kezdték; Bábel Balázs érsek mutatta be. A főpásztor felhívta a fiatalok figyelmét arra, hogy a nemes versengésben figyeljenek egymásra és a sportszerű játékra. Az aradi vértanúk emléknapján arra buzdított: emlékezzünk a hősökre, akik példát mutattak a hazaszeretetre.
A versenyeket négy helyszínen rendezték meg: az iskolán kívül a városi sportcsarnokban, illetve a városi könyvtár és művelődési ház nagytermében.
A közös ebédet követően az esperesi kerületeket képviselő sportolók – papok, hitoktatók és pedagógusok kíséretében – a városi sportcsarnokban sorakoztak fel az eredményhirdetésre. A sikeres napért hálát adva közös imádsággal zárták a programot a diákok.

Forrás és fotó: Parázsközpont.hu

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .