A hit önmagunk fölé emel

A homíliát Molnár Péter szekszárdi káplán mondta. Felidézte a gyémántmisét ünneplő Gulner János életpályáját, és példaként állította a közösség elé kitartó erejét. „A hit teszi az embert igazán emberré, ez emel bennünket önmagunk fölé. A hit emberségünk szíve, lényege. A pap is a hit embere, Isten követe és zarándoka a földi úton. Ezt ismerte fel pappá szentelése alkalmával János atya is, aki jelmondatául ezt az egyszerű mondatot választotta: »Krisztus elég!«. S valóban elég is számára a hosszú emberi életúton. Ez a hit élteti ma is.”
Gulner János 1933. november 2-án született Dombóváron. Pappá 1958. február 2-án szentelték. Ezt követően Regölyön, majd Tamásiban, Márokon és Bólyban, később Vásárosdombón, Tevelen, Pakson, Szigetváron, Ozorán, a mohács-belvárosi plébánián és Dombóváron volt segédlelkész.
1975-ben plébános lett Kocsolán, majd 1977-től Szigetváron szolgált, 1986-tól 2008-ig, nyugdíjazásáig pedig Pécs-Gyárváros lelkipásztora volt. 1980 és 1986 között a szigetvári kerület esperese, 1984 márciusától a Mindenszentekről nevezett okrimindszenti apátság címzetes apátja.
Jelenleg nyugállományban van, de máig aktív segítője a dombóvári és a környékbeli plébániáknak.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .