Hit és vallásosság

 

A bizottság 1972-ben jött létre, és az európai keresztény egyházak felelősei közötti párbeszéd legmagasabb szintű fóruma. Általában évente egyszer ülésezik. A CCEE delegációját Erdő Péter bíboros vezeti, a KEK küldöttségét pedig a franciaországi Emmanuel ortodox metropolita.


 

A találkozó központi témája alkalmat adott arra, hogy megvitassák az európai emberben zajló változásokat Istenhez fűződő kapcsolatában és vallási élményében. E változások különösen is megtapasztalhatók az újprotestáns (evangelikál) és pünkösdista mozgalmak európai növekedésében. A résztvevők szakértők segítségével a történelmi egyházak és az új közösségek közötti időnként nehéz kapcsolattal foglalkoznak. E közösségek európai jelenléte új kihívások és lehetőségek felé nyit távlatot.

A zárt ajtók mögött zajló találkozón többek között felszólalt Eileen Barker, a London School of Economics szociológiaprofesszora és Angelo Bagnasco bíboros, a CCEE alelnöke. A résztvevők megismerkedtek az egyházi és ökumenikus helyzettel Lengyelországban.

A február 6-án tartott záró sajtótájékoztatóról csak következő számunkban tudunk beszámolni.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .