Hit és tett

Szeretnénk, ha hazánkban minden egyházmegyében lennének missziós gyermekcsoportok és megbízott missziós koordinátorok – mondja Benvin atya. – Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a missziós nevelés valamiképpen legyen része a hitoktatásnak, akárcsak a családok bevonását a gyermekek missziós nevelésébe vagy a csoportvezetők továbbképzését.

Szeretnénk, ha a gyermekcsoportok felső korhatárát elhagyó fiatalok számára ifjúsági csoportok alakulhatnának, amelyekben a fiatalok folytathatnák addigi tevékenységüket, továbbfejlődhetnének.

A találkozón – amelyen részt vett Erdő Péter bíboros, Juhos Ferenc verbita tartományfőnök, Szabolcs Attila, a PMM budapesti székhelyének otthont adó XXII. kerület polgármestere és Németh Zoltán országgyűlési képviselő is – Kurian Matthew Valayunkal, az apostoli nunciatúra tanácsosa tolmácsolta Juliusz Janusz nuncius üdvözletét.

– Nagy felelősségünk és küldetésünk gyermekeink bátorítása, hogy a világ más fiataljainak felajánlják segítségüket, és felismertessék az emberekben Jézust – hangzott el az üzenetben.

– Hazánk hasonló gondokkal küzd, mint a többi keresztény gyökerű ország, így nagyon is rászorul a modern kori evangelizációra – hangsúlyozta beszédében Erdő Péter. – Szükség van arra, hogy a hittől távol álló emberekkel is megismertessük az örömhírt. Ezért újítottuk fel az elmúlt években a plébániai missziókat, amelyeknek fontos feladata a plébániai munkatársak hivatástudata, a keresztény szolidaritás erősítése és a nyitás a világ felé. A magyar hívek nyitottak az egyház karitatív szolgálata iránt – tette hozzá a bíboros. – Joachim Meisner kölni érsek a katolikus misszió kapcsán azonban figyelmeztetett: ügyelni kell a megfelelő arányra a lelki és az anyagi támogatás, az evangélium hirdetése és a cselekvő szeretet között.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .