Hiszek, Uram, segíts hitetlenségemen!

 

Nem vagyunk eléggé hívők? Hiszen akár könnyek között valljuk: „Hiszek, Uram!” Mégis, számos kérdésre keressük a választ. A gyerekkori hittanórák egyértelmű ismeretei helyett a felnőtt problémákkal küzdő, mai, istenkereső emberek kérdéseire adható feleleteket. Nem a bizonytalanság növelése céljából, hanem éppen azért, hogy jól átgondolt módon mutathassuk be, milyen válaszokat kínál a keresztény egyház.


 

A francia sajtószövetség üléseinek összefoglalójából világosan kiolvasható, hogy nem szép szavakra van szükség. Igaz, a keresztény sajtó reményt közvetít, ám a remény kifejezés a mai emberek nagy része számára puszta szóvirág. Sokkal szerencsésebb, ha cikkeinkben számba vesszük a reménytelenség okait, és rámutatunk életünkben azokra az evangéliumi támpontokra, amelyek választ, megoldást adnak a felmerülő problémákra.

Hívő keresők vagyunk. Amennyire hívők, Isten kegyelméből azok. Ezért kérjük az Urat: segítse felülmúlni hitetlenségünket, hogy új fényben láthassuk a keresztény válaszokat, és ne hagyjuk feledésbe merülni, hogy ezek alkotják az európai társadalom alapját.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .