Hírek képekben

Ferences templomi közösségek zarándokoltak Mátraverebély-Szentkútra május 28-án. A nemzeti kegyhelyen mintegy hatszázan gyűltek össze a rendtartomány templomait látogató hívő közösségekből. A zarándoklat célja az Isten irgalmasságával való találkozás elmélyítése, az irgalmasság élő gyakorlatának jobb megismerése volt.

Csehországban a templomok éjszakája alkalmából mozgó templommá alakítottak át egy prágai villamost. A szerelvény június 10-én 18 és 22 óra között közlekedett a 22-es villamos útvonalán, a cseh főváros nyugati és keleti része, a Malovanka és a Čechovo náměstí megállók közötti szakaszon. A speciális villamos a járat száma helyett az NK (Noc kostelů – Templomok éjszakája) megjelölést viselte, és bárki felszállhatott rá.
A mozgó templomban kereszt és orgona is volt. A járművön utazó érdeklődőkkel a cseh katolikus egyház vezető képviselői beszélgettek a vallásról és a kereszténységről.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .