Hírek

„Úgy vélem, maga Jézus is így hirdette Isten igéjét” – mondta a szinóduson a dél-koreai püspök. A hatvanhét éves főpap elsősorban nem arra buzdít, hogy memorizáljuk Isten igéjét, hanem inkább arra, hogy – Mária példája nyomán – a szívünkben hordozzuk, és el-elgondolkodjunk rajta. „Az, hogy Mária szívében el-elgondolkodott Isten igéjéről, azt jelenti, hogy sokszor ismételgette magában, míg világossá nem vált igazi jelentése. Tulajdonképpen Mária szíve az Ige könyvtára volt” – fogalmazott Ri püspök, majd hozzátette: püspökké szentelése, azaz 1990 óta kívülről megtanulja a napi olvasmányokat, és ezt a módszert nagyon hasznosnak találja, mivel így a szentírási szakaszok leülepednek benne, mielőtt prédikálni kezd róluk. (CNS)

A lelki megújulás reménye

Az Egyházak Ökumenikus Tanácsa üzenettel fordult a szinódus résztvevőihez. A szervezet arra buzdította a püspöki szinódus résztvevőit, hogy haladjanak tovább az ökumené útján. A keresztények látható egységére való törekvés elengedhetetlen része életünknek és az egyház küldetésének – írja üzenetében Samuel Kobia főtitkár. A szinódus témája – Isten szava az egyház életében és küldetésében – mély lelki megújulást ígér. Az egyházat Isten szava építi, és ez teszi az embereket Krisztus hiteles tanítványaivá. A konfliktusok és háborúk által sújtott világnak nagy szüksége van erre a tanítványságra – olvasható az üzenetben.

Az idén fennállásának 60. évfordulóját ünneplő Egyházak Ökumenikus Tanácsának ma több mint száztíz országban közel háromszázötven tagegyháza van. A katolikus egyház nem tagja a szervezetnek, de aktívan együttműködik vele.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .