Hírek

A czéstochowai Fekete Madonna hiteles másolata Budapesten

 A czêstochowai Fekete Madonna hiteles másolatát június 30-án, csütörtökön közjogi méltóságok jelenlétében fogadják a budapesti Parlament előtt, majd körmenetben kísérik végleges helyére, a Szent István–bazilikába, államalapító királyunk Szent Jobbjához. (Az eseményről szóló tudósításunkat a következő lapszámunkban olvashatják.) –lg-

A gyermekre várók és vágyók búcsúja

Bíró László, az MKPK családreferens püspöke Mátraverebély–Szentkúton július 3-án, vasárnap a 11 órai szentmisét követően megáldja a gyermeket várókat, gyermekre vágyókat, a fiatal házasokat és a jegyeseket. A Sarlós Boldogasszony–napi búcsúra gyalogos zarándoklat indul az egri Kisboldogasszony–kápolnától (Kisasszony-út) július 1-jén, pénteken 7.30-kor.
MKPK Sajtószolgálat

Boldog Romzsa Tódorra emlékeznek Sárospatakon

Boldog Romzsa Tódor munkácsi görögkatolikus püspököt születésének századik évfordulója alkalmából szülővárosában, Sárospatakon július 2-án, szombaton emléknapon köszöntik és konferenciát rendeznek a Szent Erzsébet Házban (Szent Erzsébet u. 13.), majd ikonmegáldásra és a Romzsa Kert (Árpád út 15.) megáldására kerül sor. Ezután ünnepélyes menet indul a Péter és Pál görögkatolikus templomba. Az ereklyék átvitelét és a szentelést Kocsis Fülöp hajdúdorogi megyés püspök vezeti.

Templomok éjszakája

A múzeumok éjszakáját követően, június 25-én több budapesti templom is kinyitotta kapuit, és éjfélig különleges műsorokkal várták a látogatókat. Az este ízelítőt nyújtott a szeptember 17. és 25. között ötödik alkalommal megrendezett Szakrális Művészetek Hete programsorozatából, amelynek keretében szeptember 17-én, szombaton újból megtartják a nyitott templomok éjszakáját.

A Szeretetszolgálat szentkúti búcsúja

A mátraverebély–szentkúti nemzeti kegyhelyen június 29-én tartják a Katolikus Szeretetszolgálat intézményeinek éves zarándoklatát. Az 11 órai ünnepi szentmisét Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök, a Magyar Katolikus Karitász püspök-elnöke celebrálja. A zarándokoknak kiszolgáltatják a betegek szentségét.
 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .