Hírek

Az Úr kérései közt szerepel az is, hogy az esztendő egy napját – augusztus 7-ét – kifejezetten neki szenteljék. Az Elisabetta nővér ügyében illetékes grenoble-i püspök tízévi vizsgálat után hagyta jóvá a sok hívő számára felszabadító erejű üzeneteket: „Én úgy ítélem meg, hogy egyedül a természetfölötti, isteni beavatkozás adhat a tények ezen együttesére logikus és kielégítő magyarázatot” – írja értékelésében a főpap.
   
Ennek kapcsán augusztus 7-én szentmise lesz: a pesti ferenceseknél 10 órakor, a dunakeszi plébánián reggel 7 órakor, szintén Dunakeszin, a Szent Imre-kápolnában fél 10-kor, Taksonyban, a Szent Anna-templomban pedig reggel fél 9-kor.

 Szent István napja és Szent Jobb körmenet Budapesten

 Erdő Péter bíboros és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai mutatják be a Szent István-napi ünnepi szentmisét a Szent István-bazilika előtti téren augusztus 20-án, 17 órakor. A szentbeszédet Pápai Lajos győri megyés püspök mondja. A körmenetben az Apostoli Szentszék által elismert szerzetes- és lovagrendek, az apostoli élet társaságai, valamint a plébániák zarándokcsoportjai vonulhatnak. A csoportok augusztus 10-éig jelentkezhetnek a Budapesti Főegyházmegyei Érseki Hivatal címén: 1250 Budapest, pf.1. Fax: 06-1/202-5458, e-mail: augusztus20@esztergomi-ersekseg. hu.

      Esztergom–budapesti főegyházmegye

Többször lesz nyitva a kőbányai Szent László-templom

Kőbánya egyik legjelentősebb műemléke, az idén 111 éves Szent László-templom liturgikus programokon kívül önkormányzati támogatással augusztus 1-jétől a liturgikus eseményeken kívül meghatározott időpontokban is nyitva áll. A templom nyitva tartása hétfőtől szombatig reggel 8 és 12, illetve 15 és 19 óra között; vasárnaponként a megszokott liturgikus programok szerint.

                                                Magyar Kurír

Békésebb jövőért

 A cigány holokauszt, a pharajimos emléknapján és a kislétai gyilkosság második évfordulóján a Sant’Egidio közösség ökumenikus imádságra, megemlékezésre hív minden hívőt augusztus 2-án, kedden este 7 órai kezdettel a pesti Jézus Szíve-templomba. (VIII. Lőrinc pap tér). A szertartást Székely János esztergom–budapesti segédpüspök, a püspökkari konferencia cigánypasztorációs referense vezeti. Igehirdetéssel szolgál: Fabiny Tamás evangélikus püspök és Balog Zoltán református lelkész, a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .