Hírek

Orosz Atanáz püspöki kinevezése

XVI. Benedek pápa Orosz Atanáz dámóci szerzetes papot a Miskolci apostoli exarchátus püspök exarchájává nevezte ki, Panium címzetes püspöki székét adományozva számára. Egyben az exarchátus területét a közigazgatási határoknak megfelelően módosította, amely így most megegyezik Borsod-Abaúj-Zemplén megyével, és ötvenkilenc parókia tartozik hozzá.

MKPK Sajtóiroda

Erdő Péter katekézisei

A család évéhez kapcsolódóan katekézis-sorozatot tart Erdő Péter bíboros nagyböjt vasárnap estéin, a hatórai szentmise után, a Szent István-bazilikában.

Állami díj egy ferences szerzetesnek

Schmitt Pál köztársasági elnök a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét adományozta Kamarás Mihály ferences atyának az újvidéki magyarság körében 1943-44-ben végzett apostoli munkásságáért, kitartásáért és hűségéért, valamint a Boldog John Henry Newmanről és Morus Szent Tamásról szóló könyvek fordításáért.

Zarándoklat a könnyező Szűzanyához

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek celebrál ünnepi szentmisét március 20-án, 10 órakor a győri bazilikában a Győri egyházmegye híveinek zarándoklata keretében. A könnyező Szűzanya kegyképének ünnepére már szombaton megérkező zarándokok körében március 19-én, 18 órakor Pápai Lajos megyés püspök mutat be szentmisét a székesegyházban.

Karmel-hegyi megújulás kurzusoka Karmelben

Május 20-21-22-én Találkozások és döntések címmel lelkigyakorlat. Őszinte együttgondolkodásra és imára hívunk olyan keresztényeket, akik hitük elmélyítésére, az Istennel való személyes kapcsolat gyógyulására törekednek. Olyan érett személyeket várunk, akik keresik a válaszokat a hétköznapi élet próbatételeinek, veszteségeinek, kihívásainak szűrőjén át, beismerve, hogy mindannyian rászorulunk Isten irgalmára. Helyszín: Mindenszentek Karmel (Pécstől 14 kilométerre), Magyarszék. Hozzájárulás összege: 12 000 Ft. Jelentkezés a www.karmelita.hu honlapon vagy levélben: 7396 Magyarszék, Pf. 9. A lelkigyakorlat vezetője: dr. Hörcsik Edit katolikus pszichiáter: +3630/629-5264

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .