Hálaadás a hatvanéves papságért

Az ünnepi alkalmon jelen volt Erdő Péter bíboros, Juliusz Janusz érsek, apostoli nuncius, a püspöki konferencia tagjai és a főegyházmegye papságának képviselői. Részt vett a szentmisén Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke és Tétényi Éva, Esztergom polgármestere, továbbá a társegyházak képviselői. A ferences rendtartomány tagjain kívül a rend által fenntartott esztergomi gimnázium növendékei is szép számmal jelentek meg a szertartáson.

Az ünnepi liturgia elején XVI. Benedek pápa jókívánságait Juliusz Janusz tolmácsolta a jubiláló főpapnak. Erdő Péter bíboros elődjét méltatva elmondta: nyugalomba vonulása óta is szeretettel gyakorolja papi és püspöki hivatását, lelkigyakorlatokat ad, szívélyes kapcsolatot tart fenn papokkal, szerzetesekkel és világi hívekkel. Erdő Péter megköszönte, hogy Paskai László ezekben az években segítségére volt a két székesegyházzal rendelkező főegyházmegye liturgikus szolgálatában.

Paskai László bíboros március 6-án a kalocsai székesegyházban mutatott be gyémántmisét.

Esztergom-budapesti

főegyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .