Hírek

Brenner János emlékműve

Brenner József kanonok, címzetes apát áldotta meg augusztus 22-én, vasárnap pap vértanú testvére, Brenner János emlékművét a körmend-horvátnádaljai templom kertjében. Az ünnepség előtt szentmisét mutattak be az 1957-ben meggyilkolt káplán emlékére.

Szent Ferenc tér Újhatvanban

Az újhatvani katolikus templom előtti tér augusztus 20-a óta Szent Ferenc nevét viseli. A helybéliek ezzel állítottak emléket az ÁVH által 1950. június 19-én a városból elhurcolt ferences atyáknak és a védelmükre kelt hatvani családoknak.

Bogdánffy vasárnapok Nagyváradon

A nagyváradi székesegyházban augusztus 22-én a Mária Légió tagjai átvették a július 10-én útjára bocsátott Bogdánffy-zászlót, amely arra figyelmezteti a híveket, hogy imák és különféle ájtatosságok által készüljenek a szent életű főpap boldoggá avatására. A székesegyházban hét vasárnapon keresztül különböző csoportok, lelkiségi mozgalmak részvételével emlékeznek meg a hívek Nagyvárad vértanú püspökéről, Bogdánffy Szilárdról, akinek életútját előző számunkban ismertettük.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .