Hírek

Ezekkel az ajánló sorokkal indul útjára Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érsek Boldog, aki imádkozik címmel megjelenő CD-albuma. A felvétel a Magyar Katolikus Rádió stúdiójában készült, közös kiadásban a Rebeka és Panni Könyvkiadóval. A lemez a nagyhéten március 18-tól már kapható a könyvesboltokban és a bevásárlóközpontokban. A kiadvány abban a reményben készült, hogy a Biblia évében a hangzó szó ereje sokakat megérint és közelebb visz a hit öröméhez. (MKR)

Családok keresztútja

Idén is meghívást kaptak a családok közös keresztútjárásra, amelyet immár hagyományosan a virágvasárnapot megelőző szombat délutánján tartottak. A városi családi keresztutat idén a székesfehérvári Szent Imre Iskola és Óvoda szervezte, így az egyes stációkat a gyerekek jelenítették meg, míg a felnőttek tanúságtétellel, imával készültek. Az állomásokon a Filótea együttes fiataljai tartottak zenés áhítatot. Az évről évre több (a tavalyi évben ötven-hatvan) családot vonzó szabadtéri kálváriajárást Spányi Antal megyés püspök elmélkedése vezette be, és az ő imájával, áldásával zárult a Krisztus szenvedését megelevenítő megemlékezés. (Bertáné Pintér Katalin)

Katekumenek konferenciája

Leányfalun, a Szent Gellért Lelkigyakorlatos Házban április 6. és 10. között rendezik meg a katekumenátus nyolcadik konferenciáját, az MKPK hitoktatási bizottságának szervezésében. A konferencia fő témája: A beavatási folyamat és a keresztény identitás kialakítása. A konferencia előadói lesznek: Bíró László, Spányi Antal és Udvardy György püspökök, továbbá Fogassy Judit SDSH, Füzes Ádám, Kató Csaba és felesége, Nemes Ödön SJ és Rokay Zoltán.

Legyen minden családban Biblia!

A hazánkban legtöbb Bibliát forgalmazó Szent István Társulat, mely idén ünnepli fennállásának 160. évfordulóját, a Biblia éve alkalmából meghirdette a Legyen minden családban Biblia! elnevezésű programját. Ezt elősegítendő valamennyi szentírását (családi, sztenderd, diák és hangzó biblia, nagy- és kisalakú újszövetség) féláron árusítja az esztendő folyamán. XXI. század technikai lehetőségeit felhasználva és Szent Pál buzdítását szem előtt tartva – „Hirdesd az evangéliumot, állj vele elő, akár alkalmas, akár alkalmatlan” (2Tim 4,2).

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .