Hírek

Szlovákiai püspöki helynökök

A szlovákiai magyar anyanyelvű hívek lelkipásztori gondozásával megbízott püspöki helynökök Ipolyságon tartották első találkozójukat, amelyen számba vették feladataikat. Fontos szerepet kap az ifjúság-, a hivatás- és a családpasztoráció. A találkozón részt vett Orosch János püspök, a nagyszombati főegyházmegye általános helynöke, Durco Zoltán, a nyitrai, Mahulányi József, a besztercebányai, Pásztor Zoltán, a kassai egyházmegye püspöki helynöke, valamint Vojta Richárd, a rozsnyói egyházmegye püspöki titkára és Jáger Róbert, a kassai görög katolikus egyházmegye püspöki titkára.

Mindszenty-monodráma ősbemutatója Komáromban

A Széchenyi István Polgári Társulás és a Pázmáneum Társulás szervezésében a révkomáromi Selye János Gimnázium dísztermében május 7-én bemutatták az Állok Istenért, egyházért, hazáért – Mindszenty József oltárköve című monodrámát. Tarics Péter egyfelvonásos darabja a hős lelkű főpap halálának 35. évfordulója tiszteletére készült.

De-Gasperi emlékszoba

Az egyesült Európa egyik alapító atyjáról, Alcide De Gasperiről elnevezett emlékszobát avattak fel május 6-án a katolikus egyetem Kommunikáció és Média Intézetében, Piliscsabán. A termet az olasz kereszténydemokrata politikus és újságíró lánya, Maria Romana De Gasperi és a temesvári De Gasperi Központot irányító Paolo Magagnotti a PPKE Bölcsészettudományi Karának dékánjával, Botos Mátéval és Kovács Ákos intézetvezetővel együtt adta át.

Fiatal katolikusok Dunaszerdahelyen

Április végén tartotta első közgyűlését a dunaszerdahelyi plébánián a fiatal katolikus értelmiségiek által alapított, a keresztény értékeket ápolni kívánó, hagyományőrző szándékkal létrejött Bíró Márton Polgári Társulás. Az alapítók a helyi lelkipásztor jelenlétében ismertették az új társulás céljait, meghatározták ez évre tervezett programjait, és megválasztották elnökségét. A régió egykori jeles személyiségének, a padányi származású veszprémi püspöknek a nevét viselő társulás fő célja a konzervatív értékrend megjelenítése a társadalmi életben, helyi és regionális programokkal, előadásokkal, klubestekkel, konferenciákkal, zarándoklatokkal és egyéb rendezvényekkel.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .